Firetrace brandsikring og brandslukning

Firetrace er et effekttivt alternativ til traditionel brandsikring og brandslukning. Det virker hver gang, og er uafhængig af strøm.

Verdens mest enkle og effektive brandslukningssystem

Firetrace er formentlig verdens mest enkle og effektive brandslukningssystem. Systemet består af en beholder under tryk og en specialfremstillet polymer detektorslange, der er 6 mm i diameter. Firetrace detektorslangen monteres inden i eller omkring det udstyr, der skal beskyttes. Derfor slukkes branden præcis, hvor den starter, og inden for 5 – 7 sekunder. Dermed foretages en brandsikring direkte på eller i objektet, i stedet for at man skal foretage en egentlig sikring af det rum objektet er placeret i.

Firetrace spørgsmål og svar

Kræver ikke følsomt elektronisk udstyr

Firetrace kræver ikke følsomt elektronisk udstyr for at aktiveres. Der er ingen bevægelige dele, og systemet er upåvirkelig overfor fugt, snavs, olie, støv, vekslende luftstrøm og skiftende temperaturer. Firetrace kræver heller ingen strøm, og er klar til indsats 24 / 7 – 365 dage om året.

Teknisk information

Firetrace består af en detektorslange, der er lavet af et specialfremstillet polymermateriale. Detektorslangen er forbundet med en ventil til trykbeholderen med brandslukningsmidlet. Beholderen og detektorslangen er under samme tryk. Detektorslangen er monteret indeni eller omkring det udstyr, der skal beskyttes.

I det øjeblik temperaturen er over 110-120°, eller en direkte flammepåvirkning, brister detektorslangen på det varmeste sted. Dette får trykket i detektorslangen til at falde, og derved udløses slukningsmidlet i beholderen. Dette sker inden for 7-10 sekunder, altså med minimal eller næsten ingen brand/skader.

Med Firetrace undgås eller reduceres følgeskader kraftigt, da ilden slukkes inden den egentlig opstår. Firetrace kan tilkobles manuel aktivering, elektronisk aktivering, trykfaldskontakter til afbrydelse af maskineri, tilkobling af akustisk eller visuel alarm m.m. Firetrace anvender alle de kendte former for brandslukningsmidler, der er på markedet. Systemet kan opbygges til slukning gennem rør og centralt placerede dyser.

Novec brandslukningsmiddel

Direkte eller indirekte slukning af brand, eller en kombination af begge, hvor den specialdesignede ventil kan udløse slukiningen enten gennem detektorslangen eller dyser.

Firetrace brandslukning opererer med flere installationsgrundmodeller baseret på hhv. direkte og indirekte slukning. Begge metoder kan anvendes til brandsikring af stort set alle typer objekter, hvor det unikke ved Firetrace er, at slukningsmidlet anvender præcis der, hvor branden skal slukkes:

Direkte slukning af brand

Indirekte slukning af brand

Derfor bør du vælge Firetrace

Firetrace er et unikt produkt til brandsikring og brandslukning, og fleksibiliteten er en vægtig grund til at vælge Firetrace:

Firetrace virker inden for blot 7-10 sekunder på blot 5 cm afstand og er upåvirket af snavs, vind og vejr. Den eneste form for vedligeholdelse er et årligt serviceeftersyn. Selve detektorslangen kan holde 5-10 år.

Firetrace er certificeret i Danmark og Sverige